Полезни съвети

Конденз

Образуването на конденз върху стъклопакета или върху рамката на вътрешната страна на прозореца към помещението е известно още като “изпотяване” или “оросяване”.(Това явление не бива да се бърка с конденз вътре между изолираните стъкла на стъклопакета).

Направата на стъклопакета с К стъкло или високоенергийно стъкло значително намалява възможността за конденз /Колкото по-нисък е коеф. на топлопреминаване толкова по-малка е възможноста той да се появи/. В таблица сме приложили коефициентите на различните стъкла.

Тук ще дадем няколко съвета, ако се появи, как можем да го избегнем или поне да го намалим значително чрез спазването на някои правила:

Едно от тях е “ударното” проветряване – от 5 до 10 минути се извършва обмен на наситения с пари въздух с по-студен такъв отвън.След това прозорците се затварят и се включва отопление.Студеният въздух се затопля и поема излишната влага.Това действе се извършва 3-4 пъти на ден докато настъпят подобрения.Естествено е да има зависимост от големината на помещенията.Принципно са необходими 2 до 3 седмици повторение на процедурите.

Помещенията, които са от северната страна на сградите през зимата изстиват по-бързо.Те би следвало да се отопляват по-силно от южните.

Следете разликата в температурите на отделните помещения да е минимална.Проветрявайте сутрин всички помещения за около 20 минути и след като затворите прозорците усилете парното до умерени температури.

Грижете се за добро обдухване на прозорците от парното отопление.

Горните пояснения показват, че образуването на конденза би могло да се появи и зависи от възможността за обмен на въздуха, подреждането на радиаторите, както и от навиците за проветряване на обитателите на жилището, а не от конструкцията на PVC прозореца или стъклопакета.

Източник: Институт за техника на прозорците Розенхайм, Германия.

 

Поддръжка

Гладката и хигиенична повърхност на профилите е особено лесна за поддръжка. Можете да отстраните замърсяванията с мека кърпа, вода и обичайните почистващи препарати.Откажете се от силните почистващи средства и тези с абразивен ефект.При силни замърсявания и за професионално обслужване на Вашите прозорци има Космофен – специални почистващи препарати за рамките и уплътненията. Подвижните части на обкова е необходимо да бъдат обработени с масло за смазване.

Така Вашите нови прозорци ще функционират и ще останат лесни за обслужване за дълго време.

Защитното фолио предпазва PVC профилите от нараняване при транспортиране.Отстранява се непосредствено след монтажа и довършителните работи!

 

Изолация

При избора на профилна система, конфигурация и стъклопакет не пренебрегвайте ролята на  консултанта от фирмата. Конфигурацията на прозорците е нужно да съответства не само на желанията и предпочитанията на клиента, а се съобразява и с техническите допуски за максимален размер на отваряемите части с конкретния профил.

С цел постигане по-добра топло- и звуко-изолация тенденцията е ориентиране към профили с по-голям брой камери и стъклопакети с подобрени характеристики. Величината, която дава информация относно топлоизолацията е коефициент на топлопреминаване Uw – колкото е по-ниска стойността на този параметър, толкова топлинните загуби са по-малки.

 

К СТЪКЛОТО е висококачествено флоатно стъкло с прозрачно покритие, отлична топлоизолация и възможност за комбинация с други стъкла. Използването на стъклопакети с К стъкло позволява съществено снижаване на енергията за отопление и за климатизиране на помещения с различно предназначение. Нагрятото стъкло с нискоемисионно покритие излъчва много по-малко топлина в пространството между стъклата от обикновеното стъкло. Именно заради това при ниски външни температури, температурата на повърхността на стъклопакета откъм помещението е по-висока, отколкото с обикновените бели стъкла. В този смисъл чрез използването на нискоемисийни стъклопакети, не само че се повишава енергийната ефективност на сградите, но и се намалява вероятността от възникването на конденз.

ВИСОКОЕНЕРГИЙНОТО СТЪКЛО се монтира се от външната страна на помещението. Това е селективно стъкло с двоен прозрачен филм от благородни метали, което при различни условия действа по различен начин. Когато навън е топло и слънцето огрява прозореца, то отразява голяма част от топлината, която иначе преминава през стъклата в помещенията, а когато навън е тъмно или студено работи като Kа стъкло. Подходящо е за всякакви помещения.

ГАРАНЦИИ

-   5 години за обкова и гумените уплътненията;

-   3 години за стъклопакета;


Свържете се с нас

гр. София,
ж.к. Света Троица,
бул. Габрово, бл.379
тел. 02 929 85 31
моб. тел. 0888 951 820
Изпрати ни запитване тук